tisdag 14 april 2009

Gröt och kärlek

Fick äppelmos av svärmor och det är ju SÅ GOTT med havregrynsgröt! Har börjat äta gröt så gott som varje morgon, känns hälsosamt. Snällt för magen och en bra start på dagen liksom. En annan favorit är att skära upp torkade aprikoser och blanda i gröten före man kokar, nam. Gör alltså allt i mikron eftersom det ändå är bara en portion, så tar två minuter.

Nåjo, nog med husmorstipsen. ;D Åt alltid gröt till morgonmål som liten (faktiskt inte ens som bara liten utan ända upp i gymnasiet), och det tänkte jag nog mina barn ska få också. Är säkert bra att börja dagen tillsammans med morgonmål, både för kropp och själ.

Fast läste ett nummer av Kaksplus hos svärföräldrarna i helgen och sista sidan var full av läsarbrev med temat typ "Vad jag skulle göra som förälder men sedan bara sket i" och det var rätt underhållande: folk skrev att de bestämt sig att deras barn aldrig skulle äta godis, aldrig se på tv, alltid ha skinande rent omkring sig, aldrig äta annat än ekomat, osv osv... Och sedan när verkligheten och vardagen kom emot fick de alla ge efter med rätt många av sina heliga löften. Så är det väl, jag har ju faktiskt ingen aning om hur det kommer att vara, så bäst att inte ställa så stora krav på sig själv.

Och allt kan man ju inte påverka själv heller. Men en viss livsinställning kan man väl nog föra vidare, och en självsäkerhet och trygghetskänsla? Så förutom basic needs som typ mat, värme och kärlek vill jag att vi klarar av att se till att han eller hon har orsak och möjlighet att skratta och leka och vara glad och nöjd, för det mesta åtminstone. Så det ska kittlas och kramas och pussas mycket – och kanske ätas gröt då. ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar