tisdag 3 mars 2009

Money money money

Läste just att Helsingfors höjer det kommunala tillägget till hemvårdsstödet från 218 till 264 euro! Från augusti. Passar bra, tack tack.

Men särskilt mycket är det ju inte man ska klara sig på ändå. De första tio månaderna, under mammaledigheten och föräldraledigheten, är stödet bundet till ens tidigare inkomster och det ska väl för min del gå bra. Men sen när vi har tänkt att pappa får ta över, under vårdledigheten alltså, får man en vårdpenning på 314 euro plus Helsingforstillägget på 264 euro, och beroende på ens inkomster ett vårdtillägg på högst 168 euro. Detta enligt FPA:s hemsida som förresten har förnyats. Totalt alltså 578–746 euro per månad, i Helsingfors, för hemvård av ett barn under 3 år. Så jag säger ju bara, skönt att vi är två, och tur att vi båda har jobb så åtminstone den ena kan tjäna pengar.

Så tänkte jag skriva "skönt att vi bor i Helsingfors" eftersom jag googlade fram att inte ens var femte kommun betalar något kommuntillägg till hemvårdsstödet, enligt Kommunförbundet alltså. Men o andra sidan är det ju dyrt, dyrt, dyrt att bo i Helsingfors och huvudstadsregionen överlag.

Så skriver i stället: skönt att vi bor i Finland som har folk att betala skatt. :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar