måndag 26 juli 2010

Sommarståhej

Javisst, man kan också ta det bara lugnt på en stuga nånstans eller helt enkelt ligga i en park. Men jag är nog av den sorten som gillar att ha program också, åtminstone ibland. Utmaningen för tillfället är ju då att hitta program som både vi föräldrar och tultingen gillar. Det här veckoslutet provade vi på barnfestival i form av Skidit Festarit, samt klassisk barnutflykt i form av Högholmen. Barnfestivalen vann.

Skidit Festarit lockade på grund av läget (Kuudes Linja och Siltanen är precis bredvid oss och bekanta från våra eeeh... vildare dagar) och brunchen (brunch är ett säkert sätt att få mig att nappa) och överraskade med fint program för ungarna också: maskerad, leksaksutbyte, såpbubbeldisco, ett akvarium med livslevande räkor och sjöstjärnor, barnbio, clowner, musik, hoppeslott och allt detta även vuxenvänligt dvs jag fick varken ångest eller ont i öronen. Fint.

Högholmen förlorade främst för att dottern var trött, men även för liten. Hon var mest imponerad av kottarna, måsarna och kaninerna, i den ordningen, och imponerades inte alls av det trötta lejonet. Vilket jag förstod riktigt bra. Nästa gång tar vi en promenad runt Tölöviken i stället, där man hittar både måsar och ankor och kaniner och kottar utan att betala 32 euro i biljettpris + 3,50 för en läsk och djur-i-bur-ångest.

Bilderna föreställer alltså krogen Siltanen i barnvänlig utsmyckning. Hoppas och tror att Skidit Festarit blir en årligt återkommande festival!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar