lördag 3 juli 2010

Meducin

Hej och ursäkta, har verkligen inte orkat blogga den här veckan. Dotterns förkylning har betytt väldigt mycket nattvak och jag har varit helt slut – och det är så hemskt när en liten är sjuk och man inget kan göra! Vi var till barnklinikens jour förra söndagen efter stugvistelsen och fick efter tre timmars väntandet rådet att:

1) ångbada i badrummet (för att lösa upp slemmet)
2) höja huvudändan på sängen (för att minska på natthostandet)
3) klä henne svalt och låta henne sova i svalt rum om hon har feber (förvirrande, eftersom man ju själv ska klä sig varmt om man har feber. Och lättare sagt än gjort i den här värmen!)

Men mer än så sade de att vi inte kunde göra, att det var ett virus och skulle bli bättre inom ett par dagar. Nå det blev inte bättre och i natt skrek hon igen och hade helt klart ont någonstans, så i morse var vi jouren igen (Och i dag tog det bara tio minuter, inget köande! Hett tips: om du får välja, besök jouren på lördag förmiddag och inte söndag kväll.) Nu fick vi penicillin för öroninfektion och hostmedicin för rosslandet och ögondroppar för de svullna röda ögonen. Stackars älskade lilla bebis, ORÄTTVIST att någon så liten ska få vara så förkyld.

I dag har hon ändå varit ganska glad och nöjd hela dagen och till och med nattningen gick okej, så jag hoppas på en bättre natt...

Har en massa att skriva och berätta men just nu ska jag nog bara sova. Var dessutom ut på krog i går vilket ju inte är helt klokt när man är så slut men faktiskt gjorde det mycket gott att lufta sig lite och jag upprepar: trötta mammor behöver öl ibland. Gonatt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar