onsdag 2 juni 2010

Mycket på gång

Hej, vi lever nog fortfarande, har bara varit lite för mycket på gång för att jag ska orka blogga. Ungefär detta har jag funderat på den senaste veckan, så där i barnkategorin alltså:

- Var på fint (och roligt, och vackert, och på alla sätt lyckat!) bröllop i helgen och dottern var hos sin mormor från lördag morgon till söndag eftermiddag. Allt hade gått finfint, hurra för det! Planerar redan nästa barnfria festbesök. ;)

- Dottern är förkyld igen, eller har varit mycket snuvig alltså, och jag undrar: det påstås att det är en myt att barn blir snoriga eller förkylda när de får tänder, men nu har hon helt klart en till tand på väg och så var det även för en månad sedan när hon hade sin första förkylning. Så, någon annan som tycker denna myt är seglivad av en orsak?

- De två senaste dagarna har det blivit bara en dagssömn per dag för att hon inte velat somna på förmiddagen. I vilket skede brukar barn börja sova bara en dagssömn? Varierar ju förstås, men visst är det kring ettårsdagen för rätt många? I går var hon väldigt gnällig kvällstid men i dag gick det bra, så jag undrar om det börjar vara dags att lämna bort en tupplur... men jag vet inte, även i den här frågan är det ju första gången vi provar på det hela.

- Vi har gett bud på en större lägenhet! Men tror tyvärr inte vi får den för ett annat par ger också bud och vårt var rätt lågt. Oberoende så har vi alltså undersökt möjligheten att flytta, och hur skrämmande det än är med lån och räntor och försäljningstid av den nuvarande lägenheten osv så är ju tanken på ett eget rum för dottern och alla hennes saker väldigt lockande. Så ska se nu vad det blir, håll tummarna! För även om vi vid det här laget är mästare på att ljudlöst smyga in i ett mörkt rum och bädda in oss i sängen med minimal mängd prassel så skulle det vara skönt med eget vuxenrum igen, med öppna fönster och stark läslampa och ja, vuxentid för mig och maken helt enkelt.

- Gåendet har nu tagit fart, vår lilla bebis kan själv ställa sig upp och stå nu, utan att ta i något alltså, och sedan sträcker hon armarna upp i luften och tar några stolta steg framåt på sina tjocka härliga ben. Räknade till tio steg och är givetvis mäkta imponerad! Fast helst går hon med gåvagn, hemma eller i parken, eller flyttar på våra möbler. Flyttfirma vid eventuell flytt blir alltså helt onödigt.

- Makens pappamånad börjar på fredag = MIN SEMESTER BÖRJAR PÅ FREDAG!! :D Det blir så skönt så skönt så skönt så skönt så skönt så skönt. Så. Skönt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar