måndag 25 maj 2009

Berghällbarnen blir bara fler!

Ska bara dela med mig lite goda nyheter från veckoslutets HS: barnfamiljerna i stan blir fler och ökningen är störst i Berghäll, Vallgård och Alphyddan, helt mina hoods alltså! Så tji, alla ni som tycker vi måste bli Vuxna, skaffa Volvo och flytta till Radhus i Esbo. ;)

Tycker faktiskt det syns i stadsbilden också, att saker och ting håller på att ändras. För sex år sedan när jag flyttade till Berghäll var stadsdelen fortfarande stämplad som spurgunas paradis men sakta men säkert har hippiepapporna och indiebrudarna tagit över. Berghäll har tex högre procent studerande än många andra delar av Helsingfors och det är väl bara naturligt att de börjar yngla av sig. Särskilt pop bland stora barnfamiljer blir ju stadsdelen knappast eftersom bostäderna är så små – de flesta är ettor och tvåor. Men det finns många fina lekparker, det är nära till matbutiken var man än bor, kollektivtrafikutbudet är ganska enastående... Och så händer det saker i stadsbilden hela tiden, eller åtminstone ser det rätt annorlunda ut än för sex år sedan: fasader har rustats upp, vintagebutikerna och konstgallerierna har blivit fler och den ena efter den andra räkälän har ersatts av nåt lite trendigare bar eller restaurang. Gentrification kallas det visst där ute i världen.

Lite synd tyckte jag det var när Kallion Kulma plötsligt fick A-rättigheter och kan sälja skumpa, det hör liksom inte till – men samtidigt är det roligt att bo i en stadsdel i förvandling.

1 kommentar:

  1. Hej, ville bara tacka dig för en underbar blogg! Hamnade hit i misstag och nu har jag lusläst i en par timmar. Sâââ mycket bättre än alla preggoböcker som bara skrämmer upp en eller tjohoar om hur fantastiskt det är. Ska följa med de sista dagarna/veckorna med spänning, lycka till!

    SvaraRadera