fredag 26 november 2010

Dagssömn...?

Det är ju säkert väldigt individuellt, men hur länge sover barn dagssömn? Tills de är två ungefär eller? Och hur långa lurar ska de ta när de är 16 månader gamla? Här har kvällarna blivit lite vilda den senaste veckan och jag undrar om det är för att hon sover 2-2,5h på dagen. I dag sov hon bara 45min och nattningen gick jättesmidigt.

Hur sover era barn?

6 kommentarer:

  1. hmm... vanligen sover han väl 1-1,5 timmar på dagen och 11 timmar på natten. fast det varierar nog mycket, ibland blir det bara 45 min på dagen och sen mera på natten. åtminstone i princip. :)

    SvaraRadera
  2. Jag utgår nu inte från egna barn eftersom jag inte har några, utan från vad jag lärt mig via arbetet :) Enligt Julia Paavonen (om jag minns namnet rätt), sömn- och sömnskolaexpert så behöver 1-2 åringar kring 12-14 timmar sömn om dygnet. (såklart finns det undantag, alla barn är ju unika). Då jag jobbade på dagis sov nog alla barn mellan 1-2 år dagssömn, också de flesta 3 åringar faktiskt. (1-2 åringarna 2 timmar och 3 åringarna sov typ 1 timme). Sover barnet efter kl.15 så kan det rubba nattsömnen, på dagis sover barnen ca 12-14.

    SvaraRadera
  3. Jag tror att det är bra för barn att länge sova dagssömn så jag hoppas att det kommer att ske hos oss, en halvtimme paus varje dag är säkert helt bra för en 4-5 åring också. Men det går kanske sen inte ihop med dagisrutiner.

    Nåja. Till saken.
    Arthur sover oftast 1,5 h på dagen och om det blir längre är det ännu svårare att natta. På natten sover han väl typ 11-12, varierar lite. Så ajg tycker 2,5 h låter mycket.

    När vi böt från 2 till 1 dagssömner så blev nattande mycket lättare, så det kan nog hända att det ändrar för er om hon sover mindre på dagen.

    SvaraRadera
  4. Min son slutade vid exakt 2,5 år. Jag hade gärna sett att han hade fortsatt till 18, men men..

    SvaraRadera
  5. Hallåå? Har du övergett oss för din andra blogg? ;)

    SvaraRadera
  6. Hej och gott nytt år! Jag drömde i natt att du hade postat att du e gravid igen och måste bara komma och kolla om det stämde. :) Hoppas allt e bra med er!

    SvaraRadera